Известие

Collapse
No announcement yet.

Клапа за рец-я на външен въздух

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Клапа за рец-я на външен въздух

Вчера взех та реших да сменя филтъра на купето и с "радост" установих , че клапата се движи но само като я местя на ръка Че ще се разкоства ясно но виждам , че има практика по-въпроса -
    ако има чалъм в ремонта да се оправи по-бързо бих я закарал дори до София. Немога да вися надолу с главата повече от 1 минута и после си събирам душата в тялото 1 час
    97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Добре дошъл в клуба. Доста кофти пролемче.
    Ако не ме лъже паметта Бобо беше казал че на 145/6 е възможно да се оправи това нещо без да се разкоства половината кола. Иначе ето ти малко полезно инфо

http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_3315_0.html

Аз съм си решил проблема по мързеливия начин. Ти си прецени дали си струва да се занимаваш.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Дай я насам тая бамбина за разкостване . Ей го Pr_00f-есора да ти каже колко съм дОбър и по нощите ги с подвижна лампа в 23 часа пред блока .
      Alfa Romeo 75 24V

Comment

Айде сега 23 часа , 22 си беше
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от Venci
          Дай я насам тая бамбина за разкостване . Ей го Pr_00f-есора да ти каже колко съм дОбър и по нощите ги с подвижна лампа в 23 часа пред блока .
          А и както те бива в модифицирането.... ама да не се вкараш в приключение ей

P.s
          Доколкото прочетох ще ми трябват дълга кръстата отверка с изкривен връх, поксипол, пирони стоманени и съпротивление 50 ома.
          Само за откачане на рамото от оста на клапата каква е сглобката там?

Comment

Абе и аз съм у клубо
            Ама идеята за крушка според мене е по-добра от съпротивление.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Моторче на клапата

Значи нито съпротивление нито крушка е добър вариант. Просто ако се сложат моторчето ще седи по-продължително време в "запънато" състояние, което ще съкрати живота му....... Единственото което върши работа е отливка на зъбното колелце заедно със счупената осчица. Материал: хром-никел

п.с
              але,але

Comment

Е аз доколкото разбрах се скапва елктрониката която го спира и моторчето си е постоянно в запънато състояние. То затва и чупи оста

Comment

Първоначално публикувано от tonov
                  Е аз доколкото разбрах се скапва елктрониката която го спира и моторчето си е постоянно в запънато състояние. То затва и чупи оста
                  Оста е продължение на зъбно колело което е направено от нещо като бакелит и със течение на времето се люспи, усуква и чупи/стареене на материалите/.... иначе електрониката си работи.

По подразбиране то гаси 2,3 секунди когато се запъне/вдига тока и схемата реагира/. Ако не се запъне или тока не е достигнал праг за изключване поради различни причини, електрониката го изключва чак след 10 тина секунди

Comment

А кой ти направи колелцето

Comment

Един "бижутер" Значи като стане шедьовъра ще го снимам

Comment

Не е лошо да се направи една поточна линия Така като гледам ше има пазар и тука и при другите италянки

Comment

Не е лошо да се направи една поточна линия Така като гледам ше има пазар и тука и при другите италянки
                          само дето повечето пъти проблем с механиката няма има с електрониката
                          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                          sigpic
                          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                            само дето повечето пъти проблем с механиката няма има с електрониката
                            Да де, проблем в електрониката проблем в механиката (счупена ос) побългаряваме елктрониката (примерно с крушка ) нова ос (че старата доколкото разбрах не мое се залепи) и сме готови.

пп Ма колко лесно изглежда а? Момента с разкостването умишлено го пропускам

Comment

А според мене с тая лампа нищо няма да постигнете най-много да подпалите нещо
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X